Очила за нощно шофиране – полицейски

Поръчката е изпратена. Ще се свържем с Вас до 48ч.

Грешка

бъбрек

Нов продукт

Очила за шофиране вечер с метална рамка

10,00 лв

Повече информацияОчила за шофиране през нощта с метална рамка – бъбрек

Шофирането в условия на недостатъчна светлина, изисква използването на специални очила за подобряване възприятието на пътната обстановка. По време на път с кола през нощта, най-голям дискомфорт предизвиква заслепяването на фаровете от насрещно движещите се автомобили. При контакт на светлинния лъч с очите на водача, преценката на пътната обстановка за няколко секунди става невъзможна, което може да стане причина за катастрофа. За да се сведат до минимум посочените негативни ефекти са разработени специални очила за нощно каране.

Върху стъклата на тези очила е нанесен поляризиращ слой, което ще премахне заслепяването с хоризонтални повърхности, образуващи се от излишното осветление (например, при попадането на светлината от фаровете на насрещно движещите се автомобили).

Цветът на стъклото в повечето модели от тези очила е жълт, тъй като именно тази цветова гама помага за подобряване на видимостта в сложни условия. Според резултатите от проведени изследвания, в условията на ограничена видимост (сняг, дъжд, мъгла, здрач), светлината с жълт отенък значително по-добре се възприема от зрението, подобрява възможностите за преценка на обстановката и определяне на разстоянието до околните предмети.

Затъмнението на стъклата в тези очила е неравномерно. В горната част стъклото обикновено е с по-тъмна зона, за да може при движение през нощта водачът да избягва отблясъците на фаровете от насрещно движещите се автомобили, накланяйки главата си и намалявайки по този начин светлинния поток, влизащ в очите му.

Също така очилата против засляпяване, имащи поляризационен слой, обират отблясъците, образуващи се от детайлите на купето на автомобила при попадане върху тях на светлина от фаровете на насрещно движещите се автомобили. При шофиране в тъмното, отражението на светлината от фаровете на предния капак на колата значително влошава видимостта на пътната обстановка, което в голяма степен увеличава вероятността от пътно-транспортно произшествие.

Същността на проблема се крие в светлинните вълни, сформирайки визуален образ на обекта и вълни, явяващи се отражение на повърхността, влошаващи видимостта, имаща поляризация в различни равнини. Светлината, чрез която окото може да види обекти има вертикална поляризация. Отблясъците, които се получават от различните повърхности, изкривяващи перспективата, представляват вълни с хоризонтална поляризация.

Благодарение на специалното покритие, стъклата на очилата пропускат само вълни с вертикална поляризация, което осигурява повишена чистота на видимите обекти. Също така трябва да се отбележи и незначителното потъмняване на стъклата на тези очила според нивото на видимост - при използването им в условия на недостатъчна светлина, тя почти не намалява.

Предимства на очила срещу отблясъци:

• Специален филтър срещу заслепяване;
• Изключително подходящи за шофиране през нощта;
• Подобрява видимостта;
• Намалява риска от произшествие поради заслепяване;
• Очила модел бъбрек;
• UVA и UVB филтър;
• Метална рамка.

Комплектът включва:

Очила за шофиране тип бъбрек – 1 бр.

Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

Мобилна, гъвкава LED лампа

Мобилна, гъвкава LED лампа

Мобилна лампа

Напишете отзив

Аксесоари

Визиор за автомобил HD Vision Visor

12,00 лв
Наличен

1бр. очила за дневно и 1бр. за нощно шофиране

10,00 лв
Наличен

Камера - черна кутия за кола

40,00 лв
Наличен

Аларма за шофьори против заспиване

7,00 лв
Наличен

Related Products