Пулсоксиметър за пръст - оксиметър

Поръчката е изпратена. Ще се свържем с Вас до 48ч.

Грешка

2973

Нов продукт

Апарат пулсов оксиметър - за измерване на пулса оксиметър

23,90 лв

Повече информация

Пулсоксиметър и оксиметър за пръст

Висококачествен пулсов оксиметър за пръсти, предназначен за измерване на SpO2 (насищане) и PR (пулс) при възрастни и деца. Пулсовият оксиметър има лесен за четене OLED дисплей с различни нива на яркост, плетизмографско представяне на вълната и се характеризира със солидна изработка.

Много е лесен за използване. Перфектен за професионална употреба в болници, клиники, както и за индивидуални потребители. Пулсовият оксиметър има голям, лесен за четене цветен дисплей и възможността за задаване на няколко режима на показване допринася за комфортна работа.

Основният параметър, който определя пулсоксиметърът, е насищането на кръвта с кислород. В състава на червените кръвни клетки (еритроцитите) има протеин, наречен хемоглобин, който пренася кислород. Ако пулсовият оксиметър отчете 96%, това означава, че 96% от хемоглобина носи кислород, а 4% не. При здрав човек тази цифра е вероятно да бъде 95% и по-висока. Това обикновено означава, че тъканите на тялото не страдат от липса на кислород и белите ни дробове доста ефективно „прехвърлят“ кислорода в кръвта.

Ниските резултати може изобщо да не са свързани със здравето. Ето няколко възможни причини:

Студен пръст. Не винаги е възможно да се определи пулсовата вълна и насищането с кислород с помощта на пулсов оксиметър в случай на лошо кръвоснабдяване на пръста, което всъщност се случва в студа.
Лак за нокти, особено тъмен лак или изкуствени нокти. В допълнение към очевидното - за премахване на лака - можете да изчакате малко: понякога лакът просто забавя и леко подценява ефективността.
Батерии. Слабите батерии понякога подценяват стойностите на насищане.
Защо е необходим пулсов оксиметър?
За да контролирате промените във вашето състояние. С ARVI, който тече както обикновено, с помощта на пулсов оксиметър можете да забележите влошаване на състоянието достатъчно рано и да информирате Вашия лекар за това. Говорим за постоянно наситеност под 92–93% в будно състояние (насън при нормални условия тя може да бъде по-ниска).
Да помогне на лекаря. Ако разкажете на лекаря за оплакванията си, отчетете температурата, пулса и насищането с кислород в кръвта, ще му бъде по-лесно да определи по-нататъшни тактики на лечение, дори с дистанционна консултация

Най-голямото предимство на пулсовия оксиметър е, че е много лесен за използване, сензорът е като щипка, която поставяте на пръста си и след 10-20 секунди показва нивото на кислорода и пулса. По-добре е само да се изпълнят следните условия:

- да бъдете спокоен;
- да бъдете седнали;
- измервайте за 3-4 минути (най-ранните показатели са нестабилни). Обикновено през това време се определя приблизителна средна стойност на насищане.Спецификация:

Параметри на монитора: SpO2, PR
Насищане с оксихемоглобин (SpO2)
Тип пациент: прилага се за всички, с изключение на бебета и новородени
Обхват на измерване: 36-99%
Резолюция: 1%
Точност: ± 2% по време на 70% -99%
Честота на пулса (PR)
Обхват на измерване: 30bpm-250bpm
Резолюция: 1bpm
Точност: 1% или 1bpm

Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете отзив

Уред за пестене на електроенергия

Уред за пестене на електроенергия

Уред за пестене на ток

Напишете отзив

Related Products